KIRKLARELİ (AA) - Ford Otosan öncülüğünde Koç Holding’in "Ülkem İçin" projesi kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hazırlanan "Bal Arıları Mühendis Oluyor" projesi, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde öğrencilerle buluştu.

Lüleburgaz Anadolu Lisesi'ndeki programlarda katılımcılara meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimi verildi, Ford Otosan mühendisleri de rol model olarak kendi deneyimlerini aktardı.

Eğitime katılan öğrencilere mühendislik mesleğinin tanıtılmasının yanı sıra, projenin sonunda üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere, Ford Otosan'da staj imkanı da sunulacak.

24 ay sürecek projenin saha uygulaması, Uçan Süpürge Toplumsal Cinsiyet uzmanları, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğinin uzmanları ve Ford Otosan'ın gönüllü mühendisleri tarafından İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Ford bayilerinin destekleriyle gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında Türkiye'nin 81 ilindeki en az 81 lisede 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisi, velileri ve öğretmenlerine ulaşılması hedefleniyor.