ORDU (AA) - 1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle Karadeniz'e açılan Ordulu balıkçıların yüzünü en çok istavrit güldürdü.

1 Eylül'de hava muhalefeti dolayısıyla bekledikleri avı gerçekleştiremeyen balıkçılar havaların düzelmesiyle tekrar Karadeniz'e açılarak ağlarını denize bıraktı.

Özellikle bol miktarda istavrit avlayan Ordulu balıkçılar bol balıkla limanlara döndü.

Altınordu ilçesindeki Kumbaşı limanından bu gece gırgır teknesiyle denize açılan balıkçılardan Nadir Yeşil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk gün denizden istedikleri avı yapamadıklarını ancak daha sonra açıldıkları Karadeniz'den bol miktarda istavrit avladıklarını söyledi.

Bir gecede 200 kasa istavrit avladıklarını söyleyen Yeşil, "Bol miktarda avladığımız istavrit yüzümüzü güldürdü. Denize bıraktığımız ağlar artık boş çıkmıyor. Çok şükür istediğimiz balık avını yapmaya başladık." dedi.

Palamuttan da umutlu olduklarını anlatan Yeşil, "Önümüzdeki günlerde istavrit gibi palamut avının da artmasını bekliyoruz. Ancak şu ana kadar hiçbir balıkçı palamut avlayamadı. Bu durum da açıkçası herkeste hayal kırıklığı yarattı." diye konuştu.

Erman Kısa adlı balıkçı ise ilk gece avlanamamanın şokunu erken atlattıklarını kaydederek, "Şu anda her geçen gün balık avı bollaşıyor. Şu anda şansımız istavritten yana. Denize serdiğimiz ağlar istavritle doluyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Allah'a şükürler olsun deniz bize istediğimizi verdi. İnşallah sezon boyunca böyle gider. Çünkü her bir gırgır teknesinde en az 20 kişi çalışıyor. Bu insanların evine ekmek götürmek için balığın olması lazım. Bu sene Karadeniz'den umutluyuz. İnşallah deniz bizi yanıltmaz." dedi.

İstavritin çok miktarda avlanmasıyla tezgahlarda şenlenmeye başladı.

Balığın bollaşmasıyla tezgahta satışa sunulan istavritin kilogramı 6 liraya kadar düştü.