SAMSUN (AA) - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ile Makedonya Türk Demokrasi Partisi üyeleri Havza'yı ziyaret etti.

Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 98. yıl etkinliklerine katılmak üzere ilçeye belediyenin davetlisi olarak gelen Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ile Makedonya Türk Demokrasi Partisi üyeleri, Beleye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

İkiz, Balkanlar'dan gelen kardeş şehir Jupa Belediyesinin temsilcilerini ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, "Jupa Belediyesini daha önceden ziyaret etmiş ve kardeş belediye olma kararı almıştık. Şimdi kardeşlerimiz bizim misafirlerimiz. İnşallah soydaşlarımız ile ilişkilerimizi daha da ilerleteceğiz." dedi.

Makedonya Türk Demokrasi Partisi Genel Sekreteri ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enver Hüseyin de Havza'da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Türkiye bizim anavatanımız. Belki fiziki olarak ayrıyız ama her zaman gönlümüz anavatanımızda." ifadesini kullandı.

Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim de Makedonya'da yaşayan Türkler olarak Türkiye'yi her zaman özlediklerini, Havza ile kardeş belediye olmaktan da onur duyduklarını söyledi.

Heyet, daha sonra Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ile bir araya geldi.

Nayman, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Oradaki kardeşlerimiz için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. İnşallah bu ziyaret ile kardeşliğimiz daha da pekişecek." dedi.

Makedonya Türk Demokrasi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Üsküp Belediye Meclis Üyesi Gönül Bayraktar'ın da bulunduğu ziyaretlerde İkiz ve Nayman, heyettekilere çeşitli hediyeler verdi.