BARTIN (AA) - Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında Bartın Belediyesine başvuran bin 20 mükellefe ait 1 milyon 98 bin 846 liralık borcun yapılandırıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de yürürlüğe giren kanunla mükelleflere, 31 Aralık 2013'e kadar emlak ve çevre temizlik vergileri ile 30 Nisan 2014'e kadar su borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sağlandığını anımsattı.

30 Kasım’da sona ermesi planlanan ancak Maliye Bakanlığınca 31 Aralık'a kadar uzatılan kanunun belediyeye borcu olan vatandaşlar açısından yarar sağladığını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Kanun kapsamında belediyemize başvuran bin 20 mükellefe ait 1 milyon 98 bin 846 liralık borç yapılandırılmıştır. Emlak, çevre temizlik vergisi ve su borcu olan vatandaşlarımızın bu yasanın kendilerine tanıdığı haklardan mutlaka yararlanmalarını arzu ediyoruz. Vatandaşlarımız kanuna tabi borçlarını yapılandırdıktan sonra peşin veya 6, 9, 12 ve 18 ay gibi taksitlerle ödeyebilmektedir. Borcu olan ve yapılandırmadan istifade etmek isteyen vatandaşlarımızın 31 Aralık’a kadar hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde bu hizmeti vermekte olan belediyemiz gelir takip servisine başvurmaları gerekmektedir."