BARTIN (AA) - AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Çevre Yolu Projesinin yatırım programına alındığını bildirdi.

Tunç, yaptığı yazılı açıklamada, şehir merkezinin, son yıllarda üniversitenin de kurulması ve yeni konutların inşasıyla büyüdüğünü belirtti.

İl merkezi içerisinde kalan şehirlerarası yolun artık trafik için risk teşkil etmeye başladığını ve sorunun çözülmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü nezdinde yaptıkları girişimlerin olumlu sonuç verdiğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın Çevre Yolu Projesi yatırım programına alındı ve ilimiz için sorun olan bu konuda önemli eşiği aştık. 2016 yılı yatırım programına alınan çevre yolu, 21 kilometre uzunluğunda olacak ve bölünmüş yol olarak inşa edilecek. Geçiş güzergahları, proje çalışmaları sırasında netleşecek, proje çalışmalarının ardından da yapım ihalesi sürecini başlayacak. Proje ile özel idare kavşağı ile Tuna Mahallesi kavşağı, hemzemin olarak düzenlenecek. Bartın'ın gelişmesi ve şehir içi ulaşımın rahatlaması için çok önemli bir proje olan çevre yolunun yapımını önemsiyoruz, proje çalışmalarının ardından bir an önce yapım sürecini başlatmak için çalışıyoruz."