BARTIN (AA) - Bartın Üniversitesi'nin 2016-2017 yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Tören, Bartın Atatürk Şehir Stadyumu'nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Daha sonra öğrenciler, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve öğretim üyeleri eşliğinde protokolü selamladı. Kortej yürüyüşü sırasında öğrenciler, "Mezun olma efsane ol", "Bitti bitti" yazılı dövizler taşıdı. Törende bir öğrenci de, "annem mezun oluyor" yazılı tişörtlü çocuklarıyla yürüyüşe katıldı.

Bartın Valisi Nusret Dirim, yaptığı konuşmada, öğrencilerinin mezuniyet sevincini paylaştığını söyledi. Bartın Üniversitesi’nin her geçen yıl biraz daha büyüdüğünü ifade eden Dirim, şöyle konuştu:

"Bartın Üniversitesi mezunları artık statlara sığmıyor. Bugün yaklaşık 3 bin öğrenci mezun oluyor. Bartın Üniversitesi akademik kadrosunun çok büyük gayretleri var. Ben onlara şükranlarımı sunuyorum. Üniversiteden mezun olan öğrencilerimiz, burada yaşadığınız güzellikleri ülkenin her bir yanında anlatacaksınız. Ben tüm öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyor, başarılar diliyorum."

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da, tüm öğrencilerin mezuniyetlerini kutladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Değerli öğrencilerimiz, bugün yaptığınız fedakarlıkların ödülünü alıyorsunuz. Sevinmek gurur duymak hepinizin hakkıdır. Mezuniyetiniz hayırlı uğurlu olsun. Bu mezuniyetin yanı sıra yeni bir başlangıcın da kutlamasıdır. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında sorumluluğunuz oldukça büyük. Yıllar sonra sizi en önemli mevkilerde görmekten mutluluk duyacağımı belirtmek istiyorum. Bundan sonraki yaşamınızda iş hayatınızda başarılar diliyorum."

Törende, üniversite halk oyunları ekibinin horon gösterisinin ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Törene, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, öğrenciler ve aileleri katıldı.