BARTIN (AA) - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bartın İl Müdürlüğünce Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının da yer aldığı "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi " açıldı.

Bartın Üniversitesi Ağdacı kampüsünde bulunan KYK İl Müdürlüğünde açılan sergi öncesi bina önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Nusret Dirim, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin ciddi bir tehlike atlattığını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içine yerleşmiş cuntacı kadronun darbe girişiminde bulunduğunu anımsattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen vatandaşların canını siper ederek direnmesi sonucu darbe tehlikesinin bertaraf edildiğini aktaran Dirim, "Millet olarak gereken dersleri aldık. Bu olayın bir daha yaşanmaması için devletimizin kendini en güzel şekilde yeniden dizayn etmesi gerekiyor. Okullara darbe girişimini anlatan kitapçıklar dağıttık. Genç kuşaklara bunu sağlıklı şekilde anlatacak birer kitapçık verdik. Onlara aileleriyle birlikte okusunlar diye tavsiyelerde bulunduk." diye konuştu.

Daha sonra serginin açılışını gerçekleştiren Vali Dirim, İl Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Tamer Sinikkaya, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan ve İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, AA'nın 50 fotoğrafının bulunduğu sergiyi gezdi.