BARTIN (AA) - Bartın Kültür ve Turizm Müdürlüğünce, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma" programı düzenledi.

Bartın Kültür Merkezi'ndeki programda konuşan Bartın Valisi Nusret Dirim, Türk milletinin, 15 Temmuz’da, Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Meydanlara inin' çağrısına kulak vererek vatanına milletine sahip çıktığını belirtti.

Milletin,15 Temmuz’da darbecilere büyük bir ders verdiğini ifade eden Dirim, "Darbeciler, önceki darbeler gibi millet susup sesini çıkarmayacak, kolay bir şekilde milletin iradesini çiğneyeceğiz zannettiler. Milletimiz meydanlarda kendini tankın, tüfeğin önüne atarak onlara neyin ne olduğunu gösterdi." dedi.

Ülke genelinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik büyük bir temizlik olduğunu söyleyen Dirim, "Mücadele ettiğimiz paralel yapılanma çok karışık. 40 yılı bulan bir yapılanmanın çözülmesi biraz zaman alacaktır. Biz Bartın’da bu işin çözüldüğünü, omurgasının kırıldığını söyleyebiliriz. Bu yapıyla mücadelemiz devam edecek." diye konuştu.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinin Belediye Başkanı Lokman Ertürk de, 15 Temmuz’un karanlık bir gece olduğunu dile getirdi.

Bartın halkının 15 Temmuz darbe girişimi gecesi meydanlara inerek vatanına sahip çıkmasının takdire şayan olduğunu belirten Ertürk, "15 Temmuz'da ülkenin genelinde insanlar akın akın sokaklara çıktı. Vatandaşlarımız, ülkesinin ve milletinin sırtına vurulmak istenilen hançere karşı sadece ve sadece milletine sahip çıkmak için meydanlardaydı. O gece o kalkışmayı yapanlar, şerefli Türk askerinin üniformasını giymiş vatan hainleriydi." ifadesini kullandı.

Programda, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz gecesi çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi gezildi ve Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Programda, öğrencilerin yazdığı şiirler de okundu.

Programa, 15 Temmuz gazisi Kahramankazan Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Bayar, İl Garnizon Komutanı Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Aslan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.