BARTIN (AA) - Bartın'da adli yıl açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır, törende yaptığı konuşmada, Türk yargıçlarının, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kapsamında yapılan soruşturmalar açılan kamu davalarında, Türk Milleti adına adil karar vereceğine inandığını söyledi.

Yargılama sonucunda terör örgütü üyesi oldukları belirlenen kişilerin hakkettikleri en ağır cezaya mahkum edilmesi gerektiğini belirten Parlatır, şunları kaydetti:

"Bu süreçte hiç kimse kendini hakim veya mahkeme yerine koyup şüphelileri mahkum etmemeli. Suçluluğu mahkeme kararıyla ispatlanmamış kimseler hükümlü gibi topluma yansıtılmamalıdır. Yargılamalar hızlı ve adil bir şekilde sonlandırılmalıdır. Müdafilik görevi üstlenen avukatlar da, adil yargılanmaya, adalete hizmet ettiklerinden şüpheli, sanık veya hükümlülerle özdeşleştirilmemesine özen gösterilmelidir. FETÖ üyeliği kapsamında görevden alman hakim savcı sayısı toplam mevcut baz alındığında, millet adına karar veren bağımsız yargının içerisine sızmış FETÖ adına karar veren bir yargının da 15 Temmuz öncesi var olduğunun açık resmidir."