BARTIN (AA) - Bartın Belediyesince 2011 yılında uygulamaya giren halk otobüslerindeki akıllı bilet uygulaması sayesinde 1 milyon 391 kez ücretsiz yolculuk yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiklerinde kentin köklü sorunlarını bildiklerini kaydetti.

Göreve başladığı günden bu yana şehre, kalıcı köklü eserler kazandırmak için çalıştıklarını aktaran Akın, şunları aktardı:

"Görev aldığım gün kolları sıvayarak şehrimize kalıcı, köklü eserler kazandırmak için çalışmaya başladık. Her alanda yenilikler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de vatandaşlarımızın sıkça kullandığı belediye halk otobüslerimizdeki ücret sistemi idi. Geçmiş dönemde vatandaşlarımız peşin olarak ücret ödeyerek yolculuk yapıyordu. Bu sistemi modern ve daha kullanışlı hale getirmek için akıllı bilet uygulamasını başlattık. Bu uygulama ile akıllı kart sahibi olan vatandaşlarımız aktarma sisteminden faydalanarak ücretsiz yolculuk yaptılar. Akıllı bilet sistemini başlattığımız 2011 tarihinden itibaren vatandaşlarımız 1 milyon 391 kez aktarma sistemini kullanarak ücretsiz yolculuk yaptı. Bartın Belediyesi olarak vatandaşımızın yanında olmaya, halkımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."