BARTIN (AA) - Bartın’da yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni sırasında video konferans aracılığıyla Batın'da yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını gerçekleştirdi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un, kentte yapımı tamamlanan 74 projenin toplu açılış töreni için davet ettiği Başbakan Yıldırım, "İnşallah" yanıtını verdi.

Tören sonrası Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin projesinin 2008'de başvurusunu yaptıklarını söyledi.

Atıksu Arıtma Tesisi Projesine İnkumu beldesini de dahil ettiklerini belirten Akın, "Biz İnkumu'nu da katıp projemizi bakanlığa teslim ettik. Tabi projeyi teslim etmek yetmiyor, bunun yanında çok uğraş verdik. 6 yıl boyunca Avrupa Birliği'nden sadece bu projenin parasının çıkarılması için Almanya ve Brüksel ile irtibatlar kurduk ve ihale sürecinde ihaleyi alan firmamız çok kısa süre içerisinde işi tamamladı." diye konuştu.

Projenin, toplam maliyetinin 17 milyon 350 bin avro olduğunu aktaran Akın, "Gerçekten İnkumu kanalizasyondan, pislikten kurtuldu. İnkumu'nun denizi artık mavi bayrağı hak edecek noktaya geldi. Bartın'da da günde 3 bin ton kanalizasyon ırmağa akıyordu ama artık akmıyor." diye konuştu.

Törene, Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Alay Komutanı Osman Aslan ve daire müdürleri katıldı.