BARTIN (AA) - Bartın’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Bartın Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na Türkiye Muhtarlar Derneği ve Bartın Muhtarlar Derneği çelenkleri sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, törende yaptığı konuşmada, muhtarlığın Osmanlı’dan Cumhuriyet'e taşınan ender kurumlardan biri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Mahalle muhtarlarına evlendirme yetkisi verilmelidir. En az iki dönem görev yapmış muhtarların görev sonrası silah ruhsatlarından alınan harçlar kaldırılmalıdır."

Törene, Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayrettin Er, siyasi partilerin temsilcileri ve muhtarlar katıldı.