BARTIN (AA) - Bartın'da, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik soruşturma kapsamında 34 kişinin yargılandığı kamu davasının ilk duruşmasında tutuklu sayısı 13'den 15'e yükseldi.

FETÖ'ye üye olmak suçlarından tutuklanan 13 zanlı, Karabük, Bolu ve Düzce'deki cezaevlerinden Bartın Adliyesine getirildi.

Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında kamu davası açılan 13 tutuklunun yanı sıra savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakılan 1 şüpheli ve adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 13 zanlıdan 11'i mahkemede hazır bulundu.

Tutuklu 13 sanığın ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılananlardan 4 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, duruşmaya katılmayan 2 kişi hakkında da tutuklama kararının uygulanabilmesi için yakalama kararı çıkarıldı.

Mahkeme, diğer zanlıların tutuksuz yargılanmalarının ve yurtdışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrollerin devamına karar verdi.

34 kişinin yargılandığı davada 2 kişinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 15'e, firari olarak aranan zanlı sayısı da 7'den 9'a yükseldi.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 3 Ekim'de yapılmasına karar verdi.

12 Mayıs'ta Bartın merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınarak savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiği 34 kişiden 1'i savcılık sorgusu sonrasında, 13'ü ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış, FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları ve 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet ettikleri iddia edilen, aralarında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Genel Sekreteri Hasan Önder'in de yer aldığı 13 zanlı tutuklanmıştı.

5 Haziran'da da Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Bartın Ağır Ceza Mahkemesine firari 7 kişi de dahil olmak üzere 34 kişi hakkında FETÖ'ye üye olmak suçlarından kamu davası açılmıştı.