Başbakan Davutoğlu kabine listesini Erdoğan'a sunacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçici seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP'den bazı milletvekillerine bakanlık teklif mektuplarını göndermişti.

KABİNE LİSTESİ ERDOĞAN'A SUNULACAK
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekillerine yaptığı tekliflerinden sonra oluşturduğu, Türkiye tarihinde ilk kez kurulacak olan seçim hükümetinin bakanlarını 18.30'da görüşeceği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

HÜKÜMETTE YER ALMAK İSTEMEYENLER
Davutoğlu'nun bakanlık teklifini CHP'den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Ayşe Gülsün Bilgehan Toker, Erdoğan Toprak ve Tekin Bingöl; MHP'den Meral Akşener ve Ahmet Kenan Tanrıkulu reddederken HDP'den Levent Tüzel 'Hayır' cevabı vermişti.

MHP'DEN TUĞRUL TÜRKEŞ KABUL ETTİ
Teklif götürülen isimlerden sadece MHP'li Tuğrul Türkeş ile HDP'den Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan seçim hükümetinde görev almayı kabul etti.

BAKANLAR KURULU'NDA KİMLER YER ALACAK
Başbakan'ın bağımsızlar arasından ataması gereken Ulaştırma, Adalet ve İçişleri Bakanlığı'nın yanı sıra, milletvekillerinin kabul etmemesi nedeniyle 8 bağımsızın daha atanması gerekliliği ortaya çıktı. Bu durumda Başbakan'ın yanı sıra geçici Bakanlar Kurulu'nda 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li ve 1 MHP'li yer almış olacak.