Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un oğlunun düğününe katılarak şahitlik yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun’un oğlu Ebubekir Sorgun ve eşi Büşra Sorgun’un düğün merasimine katılmak üzere Konya’ya geldi. Akşam saatlerinde Konya’ya gelen Başbakan Yıldırım, merkez Meram ilçesinde bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğüne katıldı. Başbakan Yıldırım, eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu ile birlikte Sorgun çiftinin nikah şahitliğini yaptı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in kıydığı nikahın ardından Sorgun çiftini tebrik eden Başbakan Binali Yıldırım, "Allah yollarını açık etsin. Evlilik uzun ince bir yol. Ama telaşlanmayın, o yolları sizin için uzun duble yol haline getirdik. Bu yolda zaman zaman zorluklar olacak. Zorlukları paylaşıp azaltacaksınız. Mutlulukları paylaşıp, arttıracaksınız. Böylece geçinip gideceksiniz" şeklinde konuştu.
Başbakan Yıldırım, konuşmasına espirili bir dille devam ederek, çiçeği burnunda damat Ebubekir Sorgun’na evliliğin sırrını söyledi. Başbakan Yıldırım damat Sorgun’a "Evliliğin sırrı nedir, biliyor musun?" diye sorduktan sonra, "İtaat et rahat et" diyerek cevabı esprili bir şekilde cevap vermesi salonda gülüşmelere neden oldu. Ardından Büşra Sorgun’a dönen Başbakan Yıldırım, "Büşra sen de havaya girme. Ebubekir hiddetlenince, ’peki’ diyeceksin. Sen de hiddetlenince, o da ’peki’ diyecek. Böylece gül gibi geçinip gideceksiniz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı düğünlerde üç çocuk tavsiyesinin yineleyen Başbakan Yıldırım, "Bir olur, garip olur. İki olur, rakip olur. Üç olur, denge kurulur. Gerisi Allah kerim. Size kalmış. Allah hayırlı nesiller, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip eylesin" dedi.
Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu da, genç çifte bir ömür mutluluklar diledi. Başbakan Yıldırım daha sonra evlilik cüzdanını geline vermesi için damat Sorgun’a, o da eşi Büşra’ya verdi.
(İHA)