ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Devrek ilçesinde açık cezaevinde kalan bir mahkum, başka bir cezaevine geçebilmek amacıyla sağlık kontrolü için gittiği hastaneden firar etti.

Alınan bilgiye göre, Devrek Açık Cezaevi İnfaz Kurumunda yaralama suçundan yatan Bekir Karakiraz (51), kalp rahatsızlığı nedeniyle getirildiği Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nin acil servisinden kaçtı.

Karakiraz'ın firar ettiğinin polis ekiplerine bildirilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü mevkisinde olduğu belirlenen Karakiraz, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Sağlık kontrolü için tekrar firar ettiği hastaneye getirilen Karakiraz, buradaki işlemlerinin ardından, ifadesi alınmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Bekir Karakiraz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Karakiraz, hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, yattığı cezaevinin koğuşlarının dolu olduğunu öne sürerek, "Başka bir cezaevine gitmek için yaptım. Beycuma cezaevine gitmek için yaptım." dedi.