GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bayburt'taki toplu açılış töreninde Salyazı Havaalanının yapımına gelecek yıl başlanacak olmasını müjdelemesinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Çimen, Başbakan Yıldırım'ın "Bayburt ve Gümüşhane'nin ortak havalimanı olacak Salyazı Havalimanı'nın inşasına önümüzdeki yıl başlıyoruz" ifadeleriyle müjde verdiğini hatırlatarak, "Son 14 yılda şehrimizde birçok alanda önemli projelere imza atıldı. Salyazı'da yapımına 1994 yılında başlanan ancak daha sonra inşası duran havaalanının yapılacağı müjdesini Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dan aldık." dedi.

Projenin önemli olduğunu vurgulayan Çimen, "Projenin Gümüşhane'mize, bölgemize ve Türkiye'ye hayırlı olması diliyorum. Havaalanı sayesinde şehrimiz ulaşımda çağ atlayacak. Projenin bir an önce başlamasını heyecanla bekliyoruz. Gümüşhane'mizin dev projelere öncülük etmesini sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan'a, bakanlarımıza, milletvekillerimize, valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.