GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz gecesi ve sonraki süreçteki duruşları nedeniyle MHP Gümüşhane İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Başkan Çimen'i ziyaretinde MHP İl Başkanı Nadim Aydın, Merkez İlçe Başkanı Bilal Özdener ve MHP Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette konuşan Çimen, "Başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere tüm partililere 15 Temmuz sürecinde göstermiş oldukları tutumlarından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Ülkenin 15 Temmuz'da hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirten Çimen şunları kaydetti:

"Hain FETÖ'cüler tarafından sadece ülkemizin yönetimine değil, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, onuruna ve şerefine yönelik darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz akşamı, haince bir saldırıya kalkıştılar.

Belki de düşmanlar bile bunlar gibi savunmasız insanların üzerine bombalar yağdırıp, tanklarla, tüfeklerle ateş etmezdi. Ancak hesap edemedikleri bir şey vardı. O da halkımızdı. Vatandaşlarımız, ellerinde ay yıldızlı bayrağı, gönlünde vatan sevgisiyle hainlere karşı koydu. MHP teşkilatına ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ülkesini, milletini, bayrağını seven duruşu için teşekkür ederim."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Aydın da, "MHP olarak o akşam darbe oluyor, hükümet düşer diye ellerimizi ovuşturmadık. Genel Başkanımızın o gece çıkıp açıklama yapması bizlere derin bir nefes aldırmıştır. Bayrak bizim bayrağımız, ülke bizim ülkemiz, devlet bizim devletimizdir. PKK neyse FETÖ de aynıdır. Mesele vatansa gerisi teferruattır." diye konuştu.

Başkan Çimen daha sonra Aydın'a, 15 Temmuz anısına bir tablo hediye etti.