SAMSUN (AA) - Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçede sürdürülen yol yapım ve onarım çalışmalarını inceledi.

Kamalı Mahallesi ve eski Toylan Mahallesi mevkisinde sürdürülen çalışmaların inceleyen Taşçı, ilgililerden bilgi aldı.

Taşçı, hem ilçe merkezinde hem de kırsal alandaki mahallelerde başarılı bir çalışma grafiği çizdiklerini söyledi.

Kilitli parke taşlarını tesislerinde üretmelerinin büyük avantaj olduğunu dile getiren Taşçı, "Atakum ilçesi sürekli büyüyen ve gelişen bir cazibe merkezi. Bundan dolayı yeni konutların yapımında bölgede lider konumda bulunuyor. Bu durum beraberinde yeni yol ihtiyaçlarını ve mevcut yolların yenilenmesini gerektiriyor." dedi.

Son 2,5 yılda tesislerinde üretilenlerle 385 bin metrekare parke taşı döşediklerini bildiren Taşçı, "Ayrıca 490 bin metrekare sathi kaplama, 158 bin metrekare asfalt, 16 bin metrekare beton yol yapımını da son 2,5 yılda gerçekleştirdik. Genel yol yapım ve onarım çalışmalarımız kapsamında 1 milyon metrekarede fazla yol yaptık." dedi.

Taşçı, Karadeniz Bölgesi'nin en hızlı gelişen ve kentleşen ilçesi olan Atakum'da her geçen gün artan yeni yol ihtiyacının hızla giderildiğini anlatarak, "Mahalle statüsüne geçen eski köylerde yeni yollar yapılmakta, eski yollar yenilenerek daha kullanışlı hale getirilmektedir. 56 mahallemizin tümünü kapsayan bu çalışmalar için tüm ekip ve ekipmanlarımız seferber olmuş durumda. 'Yol medeniyettir' sözünden hareketle Atakum ilçesinin yollarını modern, kullanışlı ve sağlam hale getirmek için çalışıyoruz." diye konuştu.