SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yapımı devam eden lojistik köy inşaat çalışmaları alanında incelemelerde bulundu.

Lojistik köyün inşaatı, Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Tekkeköy Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölgesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının işbirliği ve destekleriyle Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesinde yaklaşık 680 dönümlük arazide devam ediyor.

Lojistik köyden incelemelerde bulunan ve ilgililerden bilgi alan Yılmaz, Kara yolu, Deniz yolu, Demir yolu ve Hava yolu erişimi ile kombine taşımacılık imkanlarının olduğu, depolama ve ulaştırma hizmetlerinin birlikte sunulacağı lojistik köylerin Türkiye'nin 2023 hedefleri kapsamında büyük önem taşıdığını söyledi.

Samsun'un ekonomik anlamda tarihini değiştirecek projeler arasında yer alan lojistik köyün, 40 milyon avroluk bir proje olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Lojistik köy, kuru liman tipi bir yatırım. Projenin Tekkeköy'e yapılması tesadüf değil. Burası Samsun-Ordu Karayolu doğu batı yönünde, aynı zamanda Samsun'u Ankara'ya bağlayan ana yoldur. Samsun-Çarşamba Demir yolu hattı, lojistik merkezin yanından geçmektedir. Dolayısıyla bu proje, kent ekonomisinin yanında bölge ve ülke ekonomisi için de çok önemli."

İnşaatın yüzde 35'inin tamamlandığını, 2017'de tamamen bitirileceğini bildiren Yılmaz, "Lojistik köy Samsun'u Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkas ülkelerine açılan ithalat ihracat kapısı haline getirecek. Samsun artık topyekun kalkınma yolunda sahip olduğu bölgesel avantajları en iyi şekilde kullanıyor. Lojistik köy de büyük bir fırsat." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, 2023 hedeflerine ulaşmanın yolunun lojistik altyapısı güçlü Türkiye'den geçtiğinin altını çizerek, projenin aynı zamanda istihdama büyük katkı sağlayacağını anlattı.

Samsun'un gelişimi açısından büyük bir fırsat olan lojistik köy projesinin işsizlik nedeniyle başka şehirlere olan göçü durduracağını aktaran Yılmaz, burasının 5 bin vatandaşa istihdam kapısı olacağını kaydetti.

Yılmaz'a incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk ve proje yetkilileri eşlik etti.