KASTAMONU (AA) - Kastamonu Valiliği tarafından "Başkentte Kastamonu Günleri" konulu istişare toplantısı yapıldı.

Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıda, Ankara-Kastamonu Dernekler Federasyonu koordinesinde 15-19 Mart 2017 tarihleri arasında Ankara da 13'üncüsü düzenlenecek olan Başkentte Kastamonu Günleri görüşüldü.

Vali Yıldırım, Kastamonu Günlerinin Kastamonu'nun tanıtımında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Yıldırım, şunları kaydetti:

" Bu etkinliklerde beklentilerimizin karşılandığı faydalar elde edilirken zaman zaman başta organizasyon yetersizliklerinden kaynaklı olumsuz yansımaları olduğunu da gözlemleyerek tecrübe ettim. Bunun temel sebebinin bu etkinlikler öncesinde başta belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odası, ilgili sivil toplum kuruluşları ve diğer aktörlerin katılımıyla bir istişare toplantısı yapılmamış olmasından kaynaklı koordinasyon eksikliği olduğu anlaşılmaktadır. Biz, bugünkü toplantıyla bu eksikliği gidermeye çalışıyoruz. Hangi şehirde düzenlersek düzenleyelim geçmişte yaşadığımız sorunları veya benzerlerini yaşamamak adına Valiliğimiz koordinasyonunda gerçekleşmesi elzemdir. Öncesinde istişare yapılmayan bu tür etkinliklere Valilik olarak destek vermemiz mümkün görülmemektedir."

Toplantıya, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ilçe belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Arslan, Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Dursun Ergin katıldı.