Batman’da siyasi partiler ve 80 sivil toplum kuruluşu (STK) tarafından organize edilen "Teröre Lanet Kardeşliğe Davet" yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti.
Bazı siyasi partiler ile Peygamber Sevdalıları Platformu, Düşünce ve İnanç Platformu, Müstakil İşadamları Derneği, Memur Sendikaları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarınca son günlerde yaşanan terör saldırılarına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüş için Esentepe Kavşağı’nda binlerce vatandaş bir araya geldi. Türk bayraklarıyla "Teröre lanet kardeşliğe davet", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz kardeşiz bu zulüm niye" sloganları atan vatandaşlar Atatürk Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüşü tertipleyenler adına konuşma yapan Şefik Sevim, “FETÖ’den tutuklanan pilotların gerçekleştirdiği anlaşılan Roboski katliamında nasıl ki zanlı devlet veya iktidar algısı oluşturulmaya çalışıldığında her kesimden insan yaşanan katliama cesaretle ve özgürce sesini yükseltebilmişse, aynı şekilde demokrasi havarisi kesilen PKK’ya karşı eleştirilerin aynı güçlü irade ve cesaretle yükseltilmesi adil olmanın gerekliliği değil midir” dedi.

"ARTIK BAŞTA KÜRTLER GÖRÜYOR"
Bomba yüklü araçlarla gerçekleştirilen eylemlerle bölgede tam bir savaş havası estirildiğini belirten Sevim, “Gaziantep’te bir insan çiftinin en mutlu günü olan düğünlerinde ve tamamen sivil insanların arasında patlatılan bomba ile katledilen 50’den fazla insanın ölümü ile sonuçlanan vahşette eklenerek ülke tam bir kaos ve korku atmosferi ile rehin alınmak istenmektedir. Çocuk, kadın ve yaşlı kimseyi ayırt etmeyen bomba yüklü araçlarla yapılan bu tür alçakça eylemlerin savunulabilir ve izah edilebilir bir tarafı olmadığını artık başta Kürtler görmektedir” diye konuştu.
Yapılan basın açıklaması sonrasında yürüyüşe katılan vatandaşlar “Kahrolsun PKK” sloganları atarak dağıldı.
(İHA)