BAYBURT (AA) - Bayburt Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyeti bu yılki ikinci değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve OSB müteşebbis heyeti temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan OSB Müteşebbis Heyeti Başkanı Ustaoğlu, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan yeni teşvik paketinin Bayburt için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirtti.

Bayburt OSB'nin yıllar önce kurulmasına rağmen istenilen doluluk oranına ulaşamadığını belirten Ustaoğlu, OSB'nin kaderinin teşvik paketiyle inşallah yakın zamanda değişeceğini söyledi.

Alt yapı sorunları yaşayan sanayi bölgelerinin nitelikli yatırımcıyı kendine çekemeyeceğini dile getiren Ustaoğlu, "Sanayi bölgeleri için olmazsa olmaz diye tabir edebileceğimiz alt yapı meselesini 2017 yılında tamamıyla halletmiş olacağız. Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal'ın büyük destekleriyle Bayburt OSB'nin birinci etap yol, içme suyu, telekomünikasyon ve kanalizasyon alt yapı işlerinin ihalesini 25 Ekim'de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni teşvik paketinden Bayburt'un maksimum şekilde yararlanabilmesi için alt yapının talebe cevap verecek nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, şunları söyledi:

"Yapılacak olan alt yapı çalışmaları sayesinde bu hedefi yakalamış olacağız. Önümüzdeki dönem bir yandan alt yapı çalışmalarımızı devam ettirirken diğer yandan Bayburt ve Bayburt OSB için etkin bir tanıtım çalışmasıyla yeni yatırımcıları Bayburt'a getirmeye çalışacağız."

Vali Ustaoğlu'nun konuşmasının ardından müteşebbis heyeti, OSB'de yatırım için öncelikli sektörler hakkında fikir alış verişinde bulunarak görüş ve önerilerini sundu.