BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının yok olmasını önlemek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ücretsiz tezhip ve minyatür kursu açılacağı bildirildi.

Bayburt Gençlik Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve zengin bir kültür birikimine sahip Bayburt'taki gençlere kaybolmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarının aslına uygun olarak öğretilerek gelecek kuşaklara aktarılmasının hedeflendiği belirtildi.

Bayburt Gençlik Merkezi'nin gençlere ihtiyaç duydukları her alanda kurslar açarak onların daha donanımlı bireyler olmaları için çalışmalar yürüttüğü kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Geleneksel el sanatlarımızdan olan ve günümüzde eskisi kadar rağbet görmeyen tezhip ve minyatür kurslarımıza kayıtlarımız başladı. Diğer kurslarımızda olduğu gibi tezhip ve minyatür kurslarımızda geçlerimize ücretsiz olarak verilecek. Kurslara katılmak isteyen gençlerimizin nüfus cüzdanı fotokopisi ve bir fotoğraf ile müracaat etmeleri gerekiyor."