BAYBURT (AA) - Bayburt Anadolu Lisesi, öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için "Kütüphanem Şenleniyor" Kampanyası başlattı.

Okul Müdürü Hayri Kocabey, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının hem öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu hem de öğrencilerin farklı alanlardaki kitaplara ilgisini yöneltmek olduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından okul kütüphanesine bağışlanan kitaplarla kütüphanelerinin daha da zenginleşeceğini belirten Kocabey, "Ümit ediyorum ki buraya bağışlanan kitaplarla öğrencilerimiz yeni kitaplarla tanışacak, okuma zevkini tadacaklar. Başlattığımız kampanyada öğrencilerimiz kendilerinin okuduğu bir kitabı getirerek kampanya yürütücüsü Edebiyat Öğretmeni Semih Hacımüftüoğlu'na kendi isimlerini ya da istedikleri başka bir ismi özel kağıda kaligrafi olarak yazdırıyor. Bu kampanya ile öğrencilerin kendi okuduğu bir kitabı diğer arkadaşlarının da okumasına zemin oluşturduğu gibi kütüphanemizdeki kitap çeşitliliği de artmış oluyor" dedi.

Kocabey, başlattıkları kampanyayı genişleterek diğer okullardaki öğrencilerin de okul kütüphanesine kitap bağışı yapması için çalışmada yapacaklarını ifade etti.