BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, "Karla Mücadele Kordinasyon Toplantısı" gerçekleştirildi.

Vali Ustaoğlu, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Bayburt'un kış ayını en yoğun yaşayan illerin başında geldiğini ve bu nedenle de yapılan toplantının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Kış mevsiminin beraberinde özellikle ulaşım da bazı olumsuzluk ve aksaklıklarında getirildiğini belirten Ustaoğlu, "Bu toplantı karla mücadelede her kurumun üstlenmiş olduğu görev paylaşımı yapılarak ilimizde sıkıntı yaşanmaması adına tertip edildi. Bölgemiz coğrafi olarak kış şartlarının zaman zaman ağır koşullarını yaşadığı bir il. Aynı zamanda ilimizin diğer yollarla bağlantı noktasında olması ve geçiş güzergahında olması zaman zaman kar yağışının yoğun olduğu dönemlerde başta yüksek rakımlı alanlar olmak üzere sıkıntı yaşanıyor." dedi.

Bu tür aksamaların yaşanmaması ya da en aza indirilmesi noktasında bu toplantı ile ilgili tüm kurumların biraraya getirildiğini ifade eden Vali Ustaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlimizde başta emniyet tedbirleri ve karla mücadeledeki alınması gereken tedbirleri ilgili kurumlarla paylaşalım diye bu toplantıyı düzenledik. Zaman zaman karla mücadele çalışmalarında temeli insan unsurunu ve can güvenliğini ön planda tutan anlayış bizim temel anlayışımız. Bulunduğumuz bölgenin gerek Kop Dağı gibi, gerek Vauk Dağı gibi geçitler karla mücadelenin yoğun olduğu yerler. Yine en önemli önceliğimiz ilimizde eğitimin aksamaması. Başta taşımalı eğitim verdiğimiz okulların ana artellerin mümkün mertebe açık tutularak ilimizde bu noktada sıkıntı çekilmemesi. Buradaki temel yaklaşımımız işin kolaycılığına kaçmak değil, okulları tatilden ziyade mümkün mertebe güzergahları açık tutarak bu anlamda eğitimdeki aksamanın önüne geçme birinci amacımız olacak."