BAYBURT (AA) - ABDULKADİR NİŞANCI - Bayburtlu 83 yaşındaki Mehmet Ali Akarsu, ilerleyen yaşına rağmen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı ilk günden itibaren elinden bırakmadığı Türk bayrağıyla "demokrasi nöbeti" tutuyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Bayburt'ta da her akşam demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlardan biri olan Akarsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisi ve tüm Bayburtluların dinleri, devletleri ve milletlerinin varlığı için hayatlarını ortaya koyduğunu söyledi.

Kardeşin kardeşe mermi atmasının mümkün olamayacağını vurgulayan Akarsu, "İmanı olan atmaz. Bizim ekmeklerimizi yediler, bize silah çektiler. Bizim tanklarımızla bizi vurdular." dedi.

- "Böyle kardeşin kardeşi vurduğunu görmedik."

Akarsu, 1960 ve 1980 darbelerini yaşadığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Ben 1960 darbesinde Batman'daydım fakat böyle bir şey görmedim. 1980 darbesinde inşaatta kalıp söküyordum. Üsteğmen geldi, o çevredeki üç dört kişiye dedi ki 'Siz burada, durmayın, gidin'. Onlar da üsteğmene bizi göstererek 'Bunlar neden iki kardeş burada' dedi. Üsteğmen onlara 'İki kardeş ekmek parası için kalıp söküyor' cevabını verdi. Biz böyle kardeşin kardeşi vurduğunu görmedik."

Türkiye'de geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin FETÖ'cülerin darbe girişimi kadar canice olmadığını dile getiren Akarsu, "Bu zalimler bizim ekmeğimizi yedi, bizim ayağımızın altına sabun koydu. Cenabı Allah ıslah etsin. Eğer ıslahları mümkün değilse Kahhar ismiyle bunları kahreyleye..." diye konuştu.

Akarsu, Türkiye'nin çok büyük bir devlet olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz öyle bir devletiz ki Suriye'de harp oldu, bütün Suriyelileri biz misafir ettik. Bütün Müslüman devletlerin lideri Türkiye'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cenabı Allah kitabı hürmetine, habibinin hürmetine, Kabe-i Muazzama-Beytullah'ın hürmetine, bu milletin varlığını, birliğini, beraberliğini bozmasın. Allah verdiği dinden ve imandan da ayırmasın bizleri."