BAYBURT (AA) - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aydıntepe ile Demirözü ilçelerinde köy ve mahalle muhtarlarına yönelik tarımsal destekler konusunda bilgilendirme yaptı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, her iki ilçede muhtarlara yönelik düzenlediği toplantıda, tarım ve hayvancılık alanında uygulanan destekler ve teşviklerle ilgili bilgi verdi.

Bayburt'ta, tarım ve hayvancılığın yüksek bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Karabulut, bu potansiyelin her geçen yıl daha da arttığını ve il dışından da tarımsal yatırım yapmak isteyenlerin bulunduğunu aktardı.

Karabulut, tarımsal alandaki bütün gelişmeleri Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da yakından takip ettiğine dikkat çekerek, gerek Aydıntepe'deki gerekse de Demirözü'ndeki sulama projelerinin tamamlanmasıyla bölgedeki tarımsal cazibenin daha da artacağını anlattı.

Bu kapsamda müdürlük olarak tüm köylerde bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Karabulut, muhtarlarla da ayrıca bir araya gelerek konunun önemine dikkat çekmek istediklerini kaydetti.