BAYBURT (AA) - Bayburt'ta eğitim gördükleri okulun, belediye binası için başka bir yere taşınmasını istemeyen Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Valilik ve belediye önünde protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören kız öğrenciler, ellerinde taşıdıkları "Okuluma dokunma, dokunursan okumam" yazılı pankartlarla Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önüne geldi. Öğrenciler burada bir süre tepkilerini dile getiren sloganlar attı.

Daha sonra Bayburt Belediyesi önüne gelen öğrenciler, okullarının kentteki en eski okullardan biri olduğunu ve okulun boşaltılarak belediye binası yapılmasını istemediklerini söyledi. Öğrenciler, ellerindeki pankartlar eşliğinde, "Mete Memiş buraya", "Okuluma dokunma, dokunursan okumam" sloganları attı.

Okul Meclisi Başkanı Nisa Danayiyen, burada yaptığı açıklamada, belediye binası olması için boşaltılacak okullarının, Esentepe Mahallesi'nde yer alan eski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşınacağını belirtti.

Danayiyen, Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak okullarının belediye binası yapılmasına ve kendilerinin de eski bir okula nakledilmelerine karşı olduklarını ifade ederek, seslerini duyurmak için böyle bir şey yaptıklarını kaydetti.

Ardından tekrar Valilik önüne giden öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan'ın yanlarına gelerek taleplerini dinleyeceklerini söylemesi üzerine dağıldı.