BAYBURT (AA) - Bayburt'ta, Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Memnune Evsen Huzur evindeki kalan yaşlılarla bir araya geldi.

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğünden Emre Turan, yaptığı açıklamada, yaşlılık döneminde sık karşılaşılan sağlık sorunları hakkında halkı bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla Bayburt Halk Sağlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürlükleri arasında işbirliği yapıldığını söyledi.

Turan, bu kapsamda sürekli yaşlılarla bir araya geldiklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müdürlüğümüz diyetisyeni, doktorlarımız ve şube personellerinin katılımıyla Bayburt Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Memnune Evsen Huzurevindeki yaşlıları ziyaret ettik. Müdürlüğümüz diyetisyeni Doğan Can Şara ve Dr. Fatma Bilgecan Özdemir tarafından 'yaşlı sağlığı, yaşlılarda beslenme, fiziksel aktivite, alzheimer, artrit ve kalp hastalıkları' konularında yaklaşık 90 yaşlıya eğitim verilerek, müdürlüğümüz tarafından yaşlılara karanfil dağıtılıp, parfüm hediye edilmiştir."