Ankara Valiliği, Sosyal medyada ve bazı basın-yayın organlarında çıkan “Bayrak tutmadı diye Fransız turisti darp ettiler” şeklindeki haberler hakkında açıklamalarda bulundu.
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Sosyal medyada ve bazı basın-yayın organlarında “Bayrak Tutmadı diye Fransız Turisti Darp Ettiler” şeklinde bazı haberler yer almıştır. Yapılan incelemeler sonunda bu haberlerin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır” denildi.
Açıklamanın devamında, “Kırım Caddesinde, 31.07.2016 tarihinde, saat 02.00 sıralarında, meydana gelen bu olayın sıradan bir kavgadan ibaret olduğu tespit edilmiştir. Saldırıya uğrayan şahıs, diğer basın-yayın organlarındaki açıklamalarında kendisinin Fransız olmadığını, Yozgatlı olup Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde okuduğunu ve olayın siyasi yönü bulunmadığını açıkça beyan etmiştir. Saldırıya uğrayan şahsın 01.08.2016 tarihindeki şikâyeti üzerine şüpheliler hakkında, adli mercilerce gerekli tahkikat başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.
(İHA)