GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla toplantı düzenledi. 

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İkisu, Tarsun-Artabel Vadisi Köyleri Derneği Başkanı Tacettin Üçel,  Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Birleşen Altınköyler Derneği Başkanı Engin Çelik ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda konuşan Çimen, köylerde yaşayanların bir ayağının kent merkezinde olduğunu ifade ederek, "Biz iç içe yaşıyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımız yaz boyunca köyde kalabilir ama özellikle okul dönemlerinde sürekli buradalar. Bu nedenle köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın da ikametgahlarını kent merkezine almaları konusunda destek bekliyoruz" dedi.

Belediye başkanı ve muhtarların önceliklerinin halka hizmet etmek olduğunu belirten Çimen, "Bu yola çıkarken şehrimize ve insanımıza nasıl hizmet edebileceğimizi düşündük. Şehrimiz ve insanımız için yapacağımız hizmetlerin en iyisini yapma gayreti içindeyiz. Muhtarlarımız bizim görmediğimiz gözümüz, duymadığımız kulağımızdır. Muhtarlarımızla uyum içinde çalışacağız" diye konuştu.

Gümüşhane'nin hızla büyüyen bir şehir olduğunu kaydeden Çimen, şunları söyledi:

"Üniversitemiz hızlı bir büyüme kat etti. Öğrenci sayımız bir anda 15 binlere çıktı. Biz de hazırlıklarımızı bu yönde sürdürmeliyiz. Nüfusumuz fazla olmasına rağmen son sayıma göre merkez nüfusumuz 35 bin 916 görünüyor. Ama şu andaki durum bununla çelişiyor. Biz nüfusumuzu 50 binin üzerine çıkarmak istiyoruz. 50 bin nüfusunu aştığımız zaman maddi getirinin yanında birçok manevi getiri de olacak. Kendi öz çocuklarımız kendi memleketlerinde müdür olabilecek, polis olanlar görev yapabilecek. Bunun gibi birçok fayda sağlanıyor. Bizim amacımız 31 Aralık 2014 nüfus sayımında Gümüşhane merkez nüfusunu 50 bin üzerine çıkarmak. Bu konuda muhtarlarımızdan destek bekliyoruz."

Çimen, köylere zaman zaman çeşitli yardımlarda bulunduklarını da ifade ederek, "Biz daha çok yardım yapmak isteriz ama imkanlarımız buna engel oluyor. Şehrimizin nüfusunun 50 bine ulaşması herkes için faydalı olacak. Her alınan ikametgah Gümüşhane için bir kazanım olacak. Bu şehirde, bu hizmet kervanında hep beraber yürüyeceğiz. Nüfusumuz ne kadar artarsa şehrimize ve köylerimize yapacak olduğumuz yatırım ve yardımlar o kadar daha artacaktır" dedi.