GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, kentteki muhtarlarla bir araya geliyor.

Belediye hizmet binasında bulunan bir restoranda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Muhtarlar Derneği Başkanı Gürbüz Demir, Birleşen Altınköyler Derneği Başkanı Engin Çelik ve dernek bünyesindeki 14 köy muhtarları katıldı.

Burada konuşan Çimen, yıl sonunda Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2014 yılı nüfus sayımı yapılacağını anımsatarak, ikametgahların kent merkezine alınmaları konusunda muhtarlardan destek beklediklerini belirtti.

Çimen, merkez nüfusunu 50 binin üzerine çıkarmayı hedeflediklerini ifade ederek, "Belediye olarak ikametgahların kent merkezine alınması için çalışma başlattık. Her alınan ikamet Gümüşhane Belediyesinin gelirini artıracak. Şu an belediyenin geliri çok fazla değil. Biz yapacağımız projelere farklı kaynaklar üretiyoruz ama bunu yaparken belediyenin bütçesinin de güçlü olmasını istiyoruz. Bizim hedefimiz 31 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 50 bin nüfusu aşmak" dedi.

Gümüşhane Belediyesinin şu an zor durumda olduğunu ifade eden Çimen, "Nüfus artışı sonrası Gümüşhane Belediyesinin İller Bankasından aldığı pay artacak. İller Bankasından aldığımız payın artması belediyemizin ve vatandaşımızın faydasına olacak. Bu payın artması belediye için bir zenginliktir. Bunu yapmak şu an bizim elimizde. İkametgahların merkeze alınması için tüm muhtarlarımızın desteğini bekliyoruz. Gelecek pay şehrimize hizmet olarak geri dönecek. Belediyenin borç batağından çıkması lazım. İkametlerini alanları ödüllendirmeyi düşünüyoruz. Bu şehre gelecek para hepimizin parası. Gelen parayı bu şehir için harcayacağız" diye konuştu.