SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince Tekkeköy ilçesinde 2 milyon 900 bin liralık altyapı yatırımı yapılacağı bildirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Tekkeköy'ün altyapı sorununu çözerek Samsun'un en modern ilçesi haline getireceklerini kaydetti.

İlçeye Kanalizasyon ve Yağmur Suyu İnşaatı Yapım İşi Projesi kapsamında 2 milyon 900 bin liraya mal olacak yatırım yapacaklarını belirten Demircioğlu, "Projede Tekkeköy ilçesinin şehir merkezinde cadde ve sokaklarda kanalizasyon ve yağmur suyu hatları yenileniyor. Ayrıca kırsal kesimdeki mahallelerdeyse kanalizasyon hatları döşeniyor. Altyapı çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Tekkeköy ilçesine 2016 yılında çok büyük altyapı yatırımları gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Demircioğlu, şunları kaydetti:

"Bu yıl Samsun Caddesi'nin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladık. Aşırı yağışlarda su baskınlarının önüne geçmek için Samsun Caddesi'ne yağmur suyu hattı döşendi. Üstyapıyı da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılarak Tekkeköylü vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yeni projeye yaklaşık 2 ay önce başladık. Tekkeköy sınırları içindeki raylı sistem güzergahında kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Tekkeköy şehir merkezindeyse 2 ayrı noktada çalışmalar sürdürülüyor. Tekkeköy'ün altyapı sorunlarını çözerek Samsun'un en modern ilçesi haline getireceğiz. Bunu da Tekkeköylülerle birlikte başaracağız."