Mardin’de açıkta toplanan kanalizasyon suyunda 2’si kardeş 3 çocuğun boğulmasında belediyenin ihmalinin olduğunu iddia eden acılı aileler, “Belediyenin atık sularından dolayı oluşan gölette bizim ciğerimiz yandı. Bizim ciğerimiz yandı, başkasının yanmasın” diyerek önlem alınmasını istedi.
Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi’nde Yasin (7) ve Eren Akdemir (9) kardeşler ile Serhat Çapın (8), dün akşam açıkta biriken kanalizasyon suyunda boğularak hayatlarını kaybetti. Mahalle muhtarı Mücvel Akbacı, bu olayda belediyenin ihmali olduğunu iddia etti. Akbacı “Eğer ihmal olmasaydı bugün yaşadığımız bu olay da yaşanmazdı. Biz artık bu kanalizasyon suyunun kapatılmasını istiyoruz. 3 can gitti, bir daha kimsenin canı yansın istemiyoruz. Hem sağlık açısından hem de can güvenliği açısından bu suyunun etrafının kapatılmasını istiyoruz. Bu etrafı açık su birikintisi tehlike saçıyor. Eğer ihmal olmasaydı bugün yaşadığımız bu olay da yaşanmazdı. Biran önce gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

"Belediyenin atık sularında ciğerimiz yandı"
Suda boğulan Yasin ile Eren Akdemir’in amcası Hasan Akdemir ise belediyenin atık sularında ciğerlerinin yandığını söyledi. Akdemir, "Belediyenin atık sularından dolayı oluşan gölette bizim ciğerimiz yandı, başkasının ciğeri yanmasın. Bu nedenle biran önce tel örgü veya farklı bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz. Biri 7 yaşında biri de 9 yaşında 2 yeğenim her hangi bir önlem alınmadığı için vefat etti. Bizim ciğerimiz yanmışken başkasının ciğerinin yanmasına göz yumamayız. Bu atık suya biran önce çare bulunsun” dedi.
Yaşanan üzücü olayın bir daha yaşanmaması için yetkililerin biran önce önlem alınması gerektiğini belirten köy sakinlerden Lokman Koç da, suyun derinliğinin 3 metreyi geçtiğini ve büyük tehlike saçtığını dile getirdi. Çocuklarını kaybeden ailelerin perişan bir halde olduğunu kaydeden Koç, “Allah bu acıyı kimseye tattırmasın” şeklinde konuştu.
Acılı aileler, köydeki camilerde taziyeleri kabul ediyor.
(İHA)