TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin 2016-2017 eğitim-öğretim sezonunda düzenleyeceği eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına yaklaşık bin kişi başvurdu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı içinde düzenlenecek eğitim, sanat, spor ve meslek edindirme kurslarına başvuruların devam ettiği belirtildi.

15 Ağustos’ta başlayan kurs başvuruları için bugüne kadar yaklaşık bin vatandaşın müracaatta bulunduğu, geçtiğimiz dönemlerde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kursların, bu sezon 53 farklı branşta açılacağı vurgulandı.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı için düzenlenecek kurslara katılmak isteyenlerin Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, TRAMEK, Kalkınma Mahallesi Gençlik Merkezi, Kent Konağı, Esentepe Çocuk ve Gençlik Eğitim Merkezi ve Erdoğdu Gençlik Merkezine 30 Eylül tarihine kadar başvuru yapabileceği aktarıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ile ortaklaşa açtıkları kurslara vatandaşların ilgisinden oldukça memnun olduklarını ifade ederek, kurslara yoğun talep olduğunu kaydetti.

Gerek il merkezinde gerekse ilçelerde düzenledikleri meslek edindirme kurslarına verdikleri desteklerden dolayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüklerine teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuzun tüm ilçelerinde kurs açabilecek durumdayız. Yeter ki en az on iki vatandaşımız herhangi bir kursun ilçelerinde açılması için bizden talepte bulunsun. Paydaşlarımızla ortaklaşa düzenlediğimiz kurslar ile vatandaşlarımızın meslek öğrenmelerine katkıda bulunuyoruz. Hemşehrilerimizin kurslara yoğun ilgi göstermesi bizleri mutlu ediyor" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinin 2015-2016 eğitim ve öğretim sezonu için yetişkinlere yönelik 32 farklı branşta düzenlediği 81 kursa 2 bin 150 kişi katılmış, başarılı olan bin 415 kursiyer sertifika almaya hak kazanmıştı.