PKK terör örgütü ile yapılan mücadelede en çok şehit veren illerin başında gelen Yozgat, demokrasi mücadelesinde de en çok şehit veren illerin başında yer aldı. Darbe gecesi helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Celalelttin İbiş’in oğlu Çağrı İbiş, “Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” dedi.
PKK terör örgütü ile yapılan mücadelede yüzlerce şehit veren Yozgat demokrasi mücadelesine 11 vatandaşını şehit verdi. Darbecilerin 15 Temmuz gecesi TBMM’yi bombaladığı sırada Yozgat Milletvekili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Meclis kapanmamalı, yapacağımız şey burada ölmektir" sözüyle tarihe geçerken, Genelkurmay Başkanlığı yakınlarında helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan 53 yaşındaki Celalelttin İbiş’in oğlu üniversite öğrencisi Çağrı İbiş, “Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” mesajıyla vatan sevgisini anlattı.
Darbe girişimi sırasında kendisinin Yozgat’ta Cumhuriyet Meydanında olduğunu belirten Çağrı İbiş, “Babam da demokrasi mücadelesi için Genelkurmay Başkanlığı önündeydi. Kendisiyle telefonda birkaç defa görüştüm. Birisinde baba eve git hadi dedim. Tam konuşurken silah sesleri bomba sesleri geldi Allah diyenleri duydum telefon kapandı ama elim ayağım titredi telefon kapandı. Birkaç dakika sonra ağlayarak tekrar babamı aradım babam yine ‘oğlum bomba düştü yanımıza, taradılar ama iyiyim’ dedi kapattı. Bundan on onbeş dakika sonra saat 3’e doğru, bahçede vatandaşlar 20’li yaşlarda askerleri dövmeye kalkışmışlar babam hemen aralarına girmiş askere siper olmuş, bunlar bizim evlatlarımız bizim yavrularımız bizim askerimiz demiş elindeki suyu askere vermiş. Daha sonrasında iki adım geri çekilince helikopterle taramaya başlamışlar orada sırtından vurulmuş. Yanındaki birkaç arkadaşı da ayaklarından vurulmuş birkaçı da sağ kurtulmuş” diye konuştu.
AK Parti Yozgat İl Başkanlığı da Çağrı İbiş’in babasını kaybettikten sonra attığı “Ben vatansız kalmamak için babasız kaldım” mesajını afiş haline getirerek AK Parti Yozgat İl Başkanlığı binasına astı.
15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimine karşı demokrasi mücadelesi verirken Yozgat nüfusuna kayıtlı Özel Harekat Polisi Mustafa Aslan, Eski Özel Harekatçı Serkan Göker, sivil vatandaşlar Yasin Yılmaz, Mehmet Ali Urel, Mustafa Koçak, Özgür Gençer, Beytullah Yeşilay, Hasan Altın, Celalettin İbiş, Cengiz Polat Ankara’da, İbrahim Yılmaz ise İstanbul’da demokrasi şehidi olmuştu geçti.
(İHA)