SİNOP (AA) - Geçen yıl Beşiktaş'ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Berkay Akbaş'ın adı evinin karşısındaki çocuk parkına verildi.

Sinop Belediyesinin, terör saldırısında yaşamını yitiren Berkay'ın adını verdiği park için tören düzenlendi. Akbaş'ın fotoğrafının bulunduğu anıtın kurdelesini protokol üyeleri ve aile yakınları birlikte keserek karanfil bıraktı.

Baba Salim Akbaş güçlükle yaptığı konuşmada, "Böyle bir törende kimsenin bir araya gelmesini istemezdim. Çünkü, kimse oğlunun ölümünden sonra böyle bir yere adının verilmesini hayattayken yaşamasın. Başta belediye başkanımız ve meclis üyelerimize, arkadaşlarıma bu anlamlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Oğlumun ismini farklı noktalarda yaşatmak isterdim ancak öldükten sonra böyle bir alanda yaşatmak nasipmiş. Çok fazla söz söylemek istemiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi

Yapılan törene, Vali Yardımcısı Savaş Ünlü, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Berkay'ın ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.