ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Çaycuma, Gökçebey ve Devrek Meslek Yüksekokullarında mezuniyet törenlerinin gerçekleştirildiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, mezuniyet törenlerine akademik personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen velilerin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'in şu ifadelerine yer verildi:

"Üniversite olarak, 2016-2017 akademik yılı sonunda yaklaşık 7 bin 150 öğrencimizi mezun etmenin ve geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün diplomalarını alacak olan sevgili öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. İnşallah kampüslerimiz yatırımlarımızla önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü eğitim üsleri olacaklardır. Bu süreçte bize büyük destek olan milletvekillerimize, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, sivil toplum örgütlerine ve diğer hayırseverlerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı sunuyorum."

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere diploma ve hediyelerinin protokol tarafından verildiği ifade edilen açıklamada, mezun olan öğrencilerin aynı anda kep fırlatarak sevinçlerini aileleri ile paylaştığı kaydedildi.