DÜZCE (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanımız Fikri beyle devir teslim ve güven oylaması sırasında uzun uzun konuştuk. Fikri beyle beraber çalışacağız. Kendisi Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı. Çalışmalarımızı beraber yürüteceğiz." dedi.

Bakan Özlü'yü memleketine gelişinde TEM otoyolu Kaynaşlı gişelerinde kalabalık bir partili grubu karşıladı. Partililerle tek tek tokalaşarak tebrikleri kabul eden Özlü, kurban kesimin ardından seçim otobüsüne binip, halkı selamlayarak kent merkezine geldi.

Parti binasında mehter ekibi ile karşılanan Özlü, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bakan olmasının Düzce için çok önemli olduğuna ve kendisine bu görevi uygun gören başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a teşekkür ettiğini söyledi.

Bakanlığının sadece Düzce için değil tüm Türkiye ve bölge için değerli olduğunu belirten Özlü, "Ben kendimi sadece Düzce'nin değil bölgenin Bakanı olarak görüyorum. Öncelikle bölgede bulunan Düzce, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Zonguldak illerinin kalkınması için çalışmalar yürüteceğiz. Seçimlerde Düzce'den çok büyük destek aldık. Şimdi çalışma zamanı." diye konuştu.

Eski Bakan Fikri Işık'la diyalog halinde çalışacaklarını vurgulayan Özlü, şöyle konuştu:

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanımız Fikri beyle devir teslim ve güven oylaması sırasında uzun uzun konuştuk. Fikri beyle beraber çalışacağız. Kendisi Milli Savunma Bakanı olarak görev aldı. Çalışmalarımızı beraber yürüteceğiz. Fikri beyin sorumlu olduğu bakanlık ile bizim sorumlu olduğumuz bakanlık beraber çalışmalar yürütecek."

Özlü, basın açıklamasının ardından partililerle basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.