BİM aktüel bilgileri bu haberde mercek altına alınıyor. BİM’in en büyük rakibinin neden A101 olduğu, BİM hakkında çıkan dedikodular, BİM’in ortaklık yapısı ve BİM aktüel ne demek, yani kısacası pek çok merak edilen detayı burada sizlerle inceliyoruz.
BİM "Hard Discount" anlayışı ile faaliyetlerine başlayan ve kısa sürede Türkiye’nin en büyük perakende şirketi olan bir firma olarak karşımıza çıkıyor. İndirim ve fırsatlarda sınır tanımayan politikası ve muhteşem bir işleyiş içerisinde memnun edilen müşterisi ile Türkiye’nin dünyaya açılan sayılı şirketlerinden biri… Bu yönü ile ülkemizde faaliyet gösteren ve şu anda Borsa İstanbul’da hisselerinin bulunmasından sebep BİM, ülkemizin güzide bir şirketi olarak görülmektedir. En büyük rakibi konumunda yer alan A101 bile şu an BİM’e yaklaşması daha mümkün görülmemektedir. BİM Borsa’da işlem gören ve halka arz edilmiş bir şirket olması ile hissedarları da halktan insanlar… Kısacası bu market hem %98 yerli hem de oldukça şeffaf bir yönetim kadrosuna sahip. BİMAS adı ile işlem gören bu şirketin yönetim yapısı 25.07.2016 tarihinde alınan bilgilere göre şu şekilde:
  • Mustafa Latif Topbaş: %14,78
  • Ahmet Afif Topbaş: % 9,39
  • Abdulrahman El Khereiji: %2,00
  • Firdevs Çizmeci: %1,15
  • Fatma Fitnat Topbaş: %1,00
  • Ahmed Hamdi Topbaş: %0,53
  • Ahmet Hamdi Topbaş: %0,17
  • Ömer Hulusi Topbaş: %0,12
  • İbrahim Halit Çizmeci: %0,00 (20 TL hissesi var.)
  • Diğer (Halka Açık): %70,86

Mustafa Latif TOPBAŞ'ın yönetim kurulu ve icra kurulu başkanlığında çalışmalarını sürdüren bu güzide şirket Türkiye’nin yanı sıra Mısır ve Fas’ta da aktüel çalışmalarını sürdürmektedir. Bu yönü ile dünyaya açılan ve şimdiden büyüme hedeflerini ortaya koyan başarılı bir şirket konumundadır. Halk tarafından sevilen ve halkın marketi olarak nitelendirilen BİM bu sevgiyi ve saygıyı fazlasıyla hak ediyor.
BİM aktüel ismi ile sunulan haftalık ürünlerde halkın yoğun ilgisi ile karşılanan BİM, geçmiş zamanlarda sadece Cuma günlerini Aktüel indirimlerine ayırıyordu. Ancak artık BİM aktüel ürünlerinde indirimler Cuma gününün yanı sıra Salı günleri de sunuluyor. Bu da demek oluyor ki BİM ile ilişkilerimiz haftalık olarak en az 2 güne çıkıyor. 7’den 70’e herkesin beğenisini kazanmış ürünler, ülkemizde & dünyada ün kazanmış markalar ve BİM’in kendine ait olan ve muadilleri ile arasında BİM lehine fiyat farkı olan ürünler artık daha çok karşımıza çıkacak ve aynı ürünü pahalıya alma devrinin sonuna gelinmiş olacak.
BİM bu denli şeffaf yapısı ile ve müşteri memnuniyetine önem veren çalışmaları ile takdiri hak etmektedir. Ayrıca Aktüel Ürün Haber temalı yazımızda kullandığımız çeşitli bilgilerin kaynağı olarak da Vikipedi’yi ve Bim’in resmi sitesini referans aldığımızı belirtelim. Bim Aktüel Ürün Haber temalı diğer yazılarımız için bizi takip edebilirsiniz.