15 Temmuz’da boğazda akıntıya kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’ın ailesi de arama çalışmalarının 5’inci gününde izlemek için denize açıldı.

Beşiktaş Arnavutköy vapur iskelesi yakınlarında 15 Temmuz cumartesi günü denize girdikten sonra akıntıya kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım’ı arama çalışmaları devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğü ve Sahil Güvenik Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen arama çalışmalarının 5’inci günde de Furkan Yıldırım yakınları sahilde bekleyişini sürdürüyor.

Furkan Yıldırım’ın babası Memduh Yıldırım ve annesi Kezban Yıldırım arama çalışmalarını yerinde izlemek için denize açıldı. Beşiktaş Belediyesi’nin aile için tahsis ettiği tekneyle arama çalışmalarını izlemek ve son durum hakkında bilgi almak için arama bölgesine giden acılı aile arama çalışmalarının daha geniş kapsamlı yapılmasını istiyor.

“EN AZINDAN TOPRAĞA VERİLMİŞ OLSA BİRAZ RAHATLAYACAKLAR”

15 Temmuz günü Furkan Yıldırım’ın denize girdiği yerde bekleyen aile yakınlarından Furkan Yıldırım’ın teyzesinin kızı Selma Çelik açıklamalarda bulundu. 6 gün boyunca aynı yerde beklediklerini belirten Çelik, arama çalışmaları hakkında kendilerine bilgi verilmemesinden yakındı. En azından Furkan Yıldırım’ın ölüsünün bulunmasını istediklerini belirten Selma Çelik, “Teyzeme günlerdir su içiremiyorum mesela. ‘Ben su içmek istemiyorum, çocuğum orada hepimizin yerine su içiyor. Ben su içemem’ diyor. Kapsamlı bir çalışma göremiyoruz. Belki yapılıyor ama bize bilgi verilmiyor. Bilgi verilmeyince onlar da hiçbir şey yapılmadığını düşünüyorlar. Buralarda çalışma bitti başka yerlerde aradıklarını söylüyorlar. En azından toprağa verilmiş olsa biraz daha rahatlayacaklar. Suyun içinde olduğunu düşündükleri zaman bir anne-baba olarak çok üzülüyorlar. Biz şu an ölüsünü bulduğumuz zaman dirisini bulduğumuz gibi sevineceğiz. Yetkililerden gerçekten kapsamlı bir çalışma istiyoruz. Biz Ankara’dan haberi duyar duymaz geldik. 6 gündür burada yatıp kalkıyoruz” dedi.

Selma Çelik’in babası ve Furkan Yıldırım’ın eniştesi olan Eldivas Alıç ise Furkanın babası Memduh ve annesi Kezban Yıldırım’ında aralarında bulunduğu 10 kişilik bir ekibin Sarayburnu taraflarında yapılan arama çalışmalarını izlemek için belediye tarafından tahsis edilen tekne ile denize açıldıklarını söyledi.

(Serdal Altıntepe/İHA)