Samsun’un Terme ilçesinde okul dönüşü su tahliye kanalına düşerek hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yeşim Sonaş’ın acılı ailesi ihmal sonucu kızlarını kaybettikleri yolun bir an önce yapılmasını istedi.
Terme Söğütlü İlkokulu’nda 3 sınıfta öğrenim gören Yeşim Sonaş, 6 Ocak 2015 tarihinde okulların kar nedeniyle tatil edilmesinin ardından servisiyle evine gitmek istedi. Evinin yaklaşık 300 metre uzağında inen minik Yeşim, yürürken yolda bulunan su kanalına düştü ve boğularak hayatını kaybetti.
Kızının servis şoförü Yusuf S. tarafından evinden 300 metre uzakta indirildiğini söyleyen baba Yakup Sonaş (43), “Evimize gelen yol düzgün olmadığı için servis şoförü evimizden 300 metre uzaklıkta kızımı bıraktı. Yağışlı günlerde Yeşim’i annesi 300 metre uzaklıktaki servise teslim ederdi. Sürekli takip ederdik. Kızım o gün servis şoförüne gidemeyeceğini söylemiş. Ama servis şoförü de ‘annen geliyor’ diyerek uzaklaşmış. Kızımı biraz aradan sonra aramaya başladık. Ve derede çantası üzerinde cansız bedeniyle bulduk. O zamandan bu yana olayın yaşandığı yolda bir çalışma yapılmadı. Bir an önce çalışmaların yapılmasını, başka canların kaybedilmemesini istiyoruz. Yeşim’den başka okula giden bir oğlum var. Onu da Yeşim’in kaybından sonra göndermekte tedirgin oluyoruz. Yol yapıldıktan sonra onu da eğitimini alması için okuluna göndereceğiz” dedi.
Mahalleye giden yolun kötü hava koşullarında ulaşıma kapandığını söyleyen baba Sonaş, “Oğlum Bülent, epilepsi hastası. Onun veya bizlerden biri hastalandığında hastaneye götürmek imkansız. Yol tamamen ulaşıma kapanıyor. Kötü hava koşullarında hastamız olduğunda hava ambulansını çağırmaya düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

"İHMALİ OLAN CEZALANDIRILSIN"
Olayın yaşandığı gün kızını kendi elleriyle servise teslim ettiğini söyleyen anne Emine Sonaş (35), “O gün biraz kar yağıyordu. Yerler de çok su vardı. Çizme ayağımda kızımı servise götürdüm. Servis kızımı okuldan getirdiğinde bize bilgi verilmedi. Ben kızımın okuldan çıkış saatini takip ederdim. Geliş saatine göre kızımı beklemeye başladım. Yerdeki su birikintisi neredeyse deniz gibiydi. Şoförü aradım. Çocuğumu buradan geçiremeyeceğimi söyledim. Şoförde çocuğumu 1 saat önce bıraktığını söyleyince kızımı aramaya başladım. Ararken suyun içerisinde çantasını buldum. Eşime haber verdim. Bir yere kaçtığını düşündüm. Ama suyun içinde çantasıyla birlikte cansız bedenini suyun içinde bulduk. Olaydan sonra küçük oğlumun psikolojisi de bozuldu. Sürekli servis şoförünün Yeşim’e dediklerini sayıklıyor. Benim tek isteğim kızımın ölümünde ihmali olanların mutlak cezalandırılması. Bir hayvan öldüğünde en az bir yıl ceza alıyor. Benim kızımın hayvan kadar değeri yok mu? Devletimizden ihmali cezalandırmasını istiyoruz” diye konuştu.
Küçük Yeşim Sonaş’ın Terme ilçesi Yeni Camii Mahallesi’nde bulunan mezarı başına giden acılı ailenin küçük çocukları Bülent Sonaş (6), ablasının mezarını öperek onu çok özlediğini söyledi.
(İHA)