Hakkari Şemdinli’de teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA’da şehit olan Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin cenazesi, Bursa’nın İnegöl ilçesine getirildi. Şehit babası Dursun Mete, Bakan Müezzinoğlu’na, “Bir tek oğlum vardı. O da şehit oldu" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, şehidin cenazesinin getirilmesinin ardından aileye taziye ziyaretinde bulundu.
GATA’da hayatını kaybeden şehit Uzman Çavuş Yavuz Mete’nin cenazesi, havayoluyla Bursa’nın Yenişehir ilçesine, ardından ambulansla İnegöl’e getirilerek Devlet Hastanesi morguna konuldu. Şehit oğlunun cenazesi ile birlikte Ankara’dan İnegöl’e gelen acılı baba Dursun ile anne Durgül Mete, ayakta durmakta zorlandıkları için bayan ve erkek subayların kolunda eve getirildi. Şehidin baba ve annesi yakınlarına sarılarak gözyaşları döktü. Ailenin evlerine gelmesinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, beraberindeki AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte şehidin evini ziyaret ederek, ailesine başsağlığı dilediler.

“Bir tek oğlum vardı, o da şehit oldu”
Şehit babası Dursun Mete Bakan Müezzinoğlu’na, “Bir tek oğlum vardı. O da şehit oldu. Bugün başıma bir şey geldi. Ankara’da GATA’nın misafirhanesinde kaldık. Gece saatlerinde telefon geldi, oğlumun şehit haberini aldık. Sabaha kadar bekledik. Eşime sabaha kadar şehit haberini vermedim. Kahvaltı yaptık. Sonrasında söylemek durumunda kaldım. Misafirhanede kalırken kızım da vardı yanımızda. Kahvaltıları aldık misafirhanedeki görevli bana tutanak tutacağını söyledi. Böyle şey olur mu? Üç kişilik yemek hakkımız var ama izin verilmedi. Bir oğlum vardı, o da gitti. Allah yerinde dinlendirsin. Oğlum hem arkadaşımdı hem de oğlumdu. Allah bizden daha çok seviyormuş, oğlumu aldı. Biz bırak bu işi demiştik ama bırakmadı. Seviyordu benim oğlum vatanını” dedi.
Bakan Müezzinoğlu ise, “Rabbim mekanını cennet eylesin. Sizlere de sabırlar versin. Vakit saat geldiği zaman ne yaparsanız yapın boş. Birlik ve beraberlik içerisinde terör belasını bitireceğiz inşallah” diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler, yapılan duanın ardından Ankara’ya gitmek üzere yola çıktılar.
(İHA)