SAKARYA (AA) - BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ Ankara Bölge Müdürü Cemal Öksüz, Karasu'da yapmayı planladıkları fabrikaya ilişkin, "Planladığımız ürünlerin genelini Karasu’da üreteceğiz. 2 yıl içerisinde taşınıp, Türkiye’nin savunma alanında can damarı olacağımız kanaatindeyiz." dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, savunma sanayi fabrikasını ilçeye kurmak isteyen BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yönetim kurulu yetkilileriyle bir araya geldi.

Karasu Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Öksüz, Karasu’ya yatırım amaçlı geldiklerini ve bölgenin coğrafi konum itibarıyla önemli bir pozisyonda olduğunu söyledi.

Projeyle ilgili hiçbir olumsuzluğun olmadığına dikkati çeken Öksüz, "Planladığımız ürünlerin genelini Karasu’da üreteceğiz. 2 yıl içerisinde taşınıp, Türkiye’nin savunma alanında can damarı olacağımız kanaatindeyiz. Bölgenin yapısı ve Karasu Limanı yatırım kararımız için çok etken oldu. Eminim limanla birlikte birçok yatırım ilçede yerini alacaktır. Bir yere yatırım varsa faydalı olsun isteriz. Karasu’ya, Sakarya’ya Türkiye’ye faydası olsun isteriz." ifadesini kullandı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da Karasu’nun, Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu ve böylesi bir proje için her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Projenin gençlere iş imkanı sağlanması açısından önemli olduğunu belirten İspiroğlu, "Geleceğimizin emanetçisi gençlerimiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. BMC yatırımı Sakarya’nın yüz akı olacak. Türk savunma sanayisinde can damarımız olan bu yatırımın önemi Türkiye’nin idealleri; milli üretim, milli hedefler doğrultusunda çok önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.