BOLU (AA) - Bolu Belediyesi, Mudurnu ilçesinde yapımı devam eden termal turizm tesisinin alt yapı için ihtiyaç duyduğu büz imalatını, yatırımcı firmayla yapılan protokolle kendi tesislerinde gerçekleştirecek.

Bolu Belediyesi, Mudurnu'nun Taşkesti beldesinde yapımına devam edilen bölgenin önemli termal tesislerinden biri olmaya aday olan turizm tesisi ile 9 milyon liralık alt yapı anlaşması yaptı. Anlaşma gereği turizm tesisinin alt yapısında kullanılacak olan büzler Bolu Belediyesi'nin Aşağısoku Mahallesi'nde bulunan büz üretim tesisinde üretilecek. Burada üretimi yapılan büzler ile turizm tesisine toplamda 40 kilometre uzunluğunda alt yapı hattı döşenecek.

Anlaşma çerçevesinde üretilen ilk parti büzler, şantiye alanında kurban kesilerek, 2 tırla Mudurnu'nun Taşkesti beldesine uğurlandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin en kaliteli büz üretim tesisine sahip olduklarını belirterek, "Bu tesiste üretilen büzlerle ana hatları döşemeye başladık. Bolu Belediyesi'nin yaptığı tüm çalışmalar kendi ihtiyaçlarını gidermek için değil, bölgenin ihtiyacını gidermeye yöneliktir. Asfalt tesisimiz, kırma eleme tesisimiz, büz tesisimiz ve aynı zamanda parke taşı üretim tesisimiz de bölgeye hitap edecek şekilde kurulmuştur." diye konuştu.

Yılmaz, bu anlayışla Mudurnu'da yapımı devam eden termal turizm tesisinin büz ihtiyacının da üretim tesislerince karşılanacağını dile getirerek, "Onların altyapı çalışmalarını biz almış durumdayız. İlk etapta yapılan yatırım 9 milyon lira bütçelidir. Tabi ileride bu rakam daha da büyüyecektir. Bunun yanı sıra İl özel idaresi ile yaptığımız anlaşmalar neticesinde Bolu merkezde de yeni bir işe önümüzdeki günlerde başlayacağız. Artık ürettiğimizden ticari anlamda para kazanmaya başlıyoruz." dedi.