BOLU (AA) - Bolu'daki sanayi esnafı, "Bolu Büyük Sanayi Sitesi Projesi" hakkında bilgilendirildi.

Sanayi esnafının bilgilendirilmesi için Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye başkan yardımcısı Ekrem Çetinkaya, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Tahir Gayret, projenin yapımını üstlenen firma yetkilileri, TOKİ yetkilileri ve sanayi esnafı katıldı.

Toplantıda sanayi esnafına yönelik bir konuşma yapan Baruş, Bolu'nun uzun yıllardır gündeminde olan bir konuyu artık nihayete erdirmek istediklerini söyledi.

Yaklaşık bir yıl önce sanayi sitesinin taşınmasıyla ilgili bir toplantıda esnaflarla bir araya gelerek katılımcıların görüşlerini aldıklarını söyleyen Baruş, "O toplantıda proje üzerinde tekrar çalışılması kanaatine varmıştık. Geçen zaman sürecinde projenin hem maliyet açısından, hem de sahip oldukları yerlerin değerlendirilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Mevcut yerle ilgili belediyemiz tarafından çok önemli projeler yapıldı. Yeni yerle ilgili de maliyet konusunda çalışmalar yapıldı. Proje revize edildi, bunun sonucunda da artık bu işi nihayet erdirme noktasına geldik." diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise tüm esnafların projeden yararlanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, bu projenin 600 dönümlük bir alan üzerine kurulacağını ve gelecek teklifler bunun tamamını doldurursa 400 dönümlük bir alan daha kullanabileceklerini dile getirdi.

Daha sonra söz alan proje yetkilileri ise revize edilen projenin son durumu ve yapılan değişiklikler hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.