BOLU (AA) - Bolu İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu kış lastiği uygulamasının başlamasının ardından, D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde denetimde bulundu.

D-100 karayolunun Bolu Dağı kesimi İstanbul istikametinde araçları durduran ekipler, cihazlarla araç lastiklerinin standartlara uygunluğunu kontrol etti.

Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012'den bu yana 1 Aralık-1 Nisan'da yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara kar lastiği mecburiyeti getirildiğini anımsattı.

Bu sene itibarıyla da otobüs terminali ve şehirlerarası yollarda kar lastiği denetimine başladıklarını kaydeden Sönmez, "Bu şarta uymayanlar varsa 602 lira ceza uygulanıyor." dedi.

Kış lastiği kullanılmadığında kayma, yoldan çıkma ve maddi hasarlı, yaralamalı, hatta ölümlü kazaların meydana gelebileceğini belirten Sönmez, "Sürücülerimizden hassasiyet bekliyoruz. Bunun dışında tabii ki istemesek bile yol kapanmaları oluyor. Bu durumlarda özelikle sürücülerimizden beklediğimiz, otoyollarda emniyet şeridini işgal etmemeleri. Çünkü polis, itfaiye ve ambulanslar, sol şeridi kullanarak olay yerine ulaşıyor." diye konuştu.