BOLU (AA) - Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, "Bolu olarak TEOG ve LYS’de de ilk 10 içine girmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Cengiz, Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Başkanı Bülent Velioğlu ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

BGC'nin Karaçayır Mahallesi'nde bulunan sosyal tesiste gerçekleşen ziyarette konuşan Cengiz, Bolu'nun eğitim alanında genel altyapı sorunlarını ve fiziksel mekan problemlerini halletmiş bir il olduğunu kaydetti.

Cengiz, 81 ille yapılan eğitim yatırımları ile derslik sayılarının kıyaslandığında Bolu'nun çok iyi bir konumda olduğunu ifade ederek, "Biz, 2019’da normal öğretime geçme hedefindeyiz. Bununla ilgili de çok sayıda dersliğin ihtiyacı olduğu da aşikar. Bolu bu açıdan hiçbir ihtiyacı olmayan son yapılacak olan 3-4 okulla rahat şekilde bu problemi çözecek olan bir il. Biz, bundan sonra eğitimin başarısına odaklanacağız. Tamamen Bolu'nun TEOG ve LYS sınavlarında daha yukarıda yer alması için çalışacağız." şeklinde konuştu.

Çalışmalarının tamamının öğrencilerin geleceğe hazırlanması adına nelerin yapılabileceği noktasına yönlendirildiğinin altını çizen Cengiz, "Bolu’da 50 tıp öğrencisi çıkıyorsa biz bunu 100’e çıkarmayı amaçlıyoruz. Amacımız, 100 hukuk çıkıyorsa bunu 200’e çıkarmak. 300 mühendislik varsa 500’e çıkarmak. Gelecekte Bolu’nun çocuklarının bu memlekete katma değer sağlaması için tüm çabamızı göstereceğiz." dedi.

Bolu'nun TEOG sonuçlarına göre çok iyi bir yerde olmasına rağmen LYS'de aynı başarıyı yakalayamadıklarının altını çizen Cengiz, şunları kaydetti:

"TEOG'da İlk 10’a yaklaşmak üzereyiz. Hedefimiz de ilk 10’dur. Çok başarılı okullarımız var. Fen ve Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerimiz var. Ama LYS’de aynı yerde değiliz. Üniversiteye yerleşme puanlarında istediğimiz yerde olmadığımız ortada. Bolu olarak TEOG ve LYS’de de ilk 10 içine girmeyi amaçlıyoruz."

LYS başarısı sıralamasının düşük olmasını tamamen meslek liselerine giden öğrenci sayısının fazlalığından kaynaklandığını ileri süren Cengiz, "Bu meslek liseleri oranından da kaynaklanıyor. Bu okullardaki öğrencilerimiz tamamen mesleğe odaklandığı için belki üniversite motivasyonu düşebiliyor. Ama üniversiteye hazırlayan okullarımız Fen, Anadolu ve Sosyal Bilimler liseleri olduğu için buralardaki çalışmaların en üst düzeyde olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Tüm öğrencilerden aynı başarıyı beklemenin gereksiz olduğunu kaydeden Cengiz, herkesin faklı özellikleri olabileceğini, bazı öğrencilerin derslerinde başarılı olurken bazılarının ise sporda daha başarılı olduğunu kaydetti.

Cengiz, herkesin farklı özellikleri olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi:

"Biz simyacılık yapmaya çalışıyoruz. Öğretmenleri bu yolda yönlendiriyoruz. Yetenekli olanı keşfetme ve keşfettikten sonra onun üzerine daha ileriye götürmek için çalışmak. Öğretmenlerin de sınıf içinde yapacağı bu. Rehber öğretmenlerimize özellikle bunu söyledik. Çocukların yeteneklerini keşfetmelerini ilettik. Bakıyoruz, çocuk akademik başarı yönünde eksik ama spor alanında dünya şampiyonu olabiliyor. Kültürel çalışmalar ve sosyal aktivitelerde başarı elde edebiliyor. Ya da kendisini daha farklı şeyler hedefliyor. Önemli olan bu çocukları bizim geleceğe hazırlamamız. Vatana ve millete yararlı insanlar olarak yetiştirmemiz."

BGC Başkanı Velioğlu ise, Cengiz'e yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür ederek, Bolu basınının durumu ve yapısı hakkında bilgi verdi.