BOLU (AA) - Bolu Belediyesi ve Bosna Hersek'in Zivinice kenti arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı.

Dünyanın birçok ülkesinden kardeş şehirleri bulunan Bolu Belediyesi, son olarak Bosna Hersek’in Zivinice şehri ile protokol imzalayarak kardeş şehirlerinin sayısını yediye çıkarttı.

Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen protokol töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bosna Hersek’in Türkiye’den bakıldığından çok özel bir yer olduğuna dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, "Bosna, bizim tarafımızdan bakıldığında çok özel bir yer. Hatta İstanbul bile daha fethedilmeden önce Kosova Savaşı yapılmış ve o bölgeler alınmış. Bizim Osmanlı ile olan bağımız Cumhuriyetten sonra biraz kopmuş gibi görünse de Bosna Hersek’in Osmanlı ile olan bağları, gelenek ve görenekleri halen daha devam etmektedir." diye konuştu.

Yılmaz, Bosna Hersek’e gidenlerin kendisini Türkiye içinde herhangi bir ile gitmiş gibi hissettiğine değinerek, "Çünkü oradaki insan yapısı tamamen bizimle özdeş. Ayrıca bizi çok seviyorlar. Hatta bu benim fikrim ki onlar bizim onları sevdiğimizden daha çok bizi seviyorlar diyebilirim." dedi.

Zivinice Belediye Başkanı Samir Kamenjakoviç ise, kendilerinin Türk Dünyası Belediyeler Birliği ile kardeş şehirler konusunda yürüttükleri proje kapsamında Bolu ile kardeş şehir olduklarını dile getirdi.

Başkan Kamenjakoviç, Bolu ile kardeş şehir olmaktan dolayı çok memnun olduklarını belirterek, "Dört gündür Bolu’dayız ve Bolu gerçekten çok güzel bir şehir. Başkanımız çok başarılı ve çalışkan bir başkan. Bolu’nun insanları da çok misafirperver ve sıcakkanlı. Biz burada çok güzel ağırlandık. Ben sizleri de Zivinice’ye bekliyorum ve bu kardeşliğin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bolu Belediye Başkanı Yılmaz ve Zivinice Belediye Başkanı Kamenjakoviç, karşılıklı protokolleri imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'ın eşi Güler Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Began Muhic, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak ve Zivinice Belediyesi daire müdürleri katıldı.